top of page
_SO14353.jpg

Our story

I mormors fotspår

Kliv in den tidlösa historia som är Auktsjaur Country House!

Auktsjaur Country House är inte bara ett ställe att bo på; det är en resa genom tiden. Inbäddat i hjärtat av Lappland har denna historiska pärla en historia att berätta som sträcker sig decennier tillbaka.

A Living Time Capsule:

Vårt hus på landet byggdes ursprungligen som en fristad för resenärer i början av 1900-talet. Gå in genom dess dörrar och du kommer att transporteras till en svunnen tid. Arkitekturen, inredningen och atmosfären bär alla ekon av en enklare tid.

Järnvägsförbindelsen:

Auktsjaur Country House var strategiskt beläget längs Inlandsbanan, vilket gav andrum och gästfrihet till trötta resenärer på sin resa genom Lappland. Ekon av ångmaskiner och liv och rörelse är en del av dess rika historia.

Ett fönster till det förflutna:

När du vandrar i korridorerna kan du nästan höra historierna viska i väggarna. Det här är en plats där det förflutna möter nuet, och erbjuder en oöverträffad känsla av nostalgi och autenticitet.

 

Moderna bekvämligheter med en vintage touch:

Även om lanthuset hyllar sin historia, snålar det inte med moderna bekvämligheter. Du hittar lyxiga bekvämligheter, bekvämt boende och utsökt mat som serveras med en gnutta historisk charm.

Skapa minnen:

Auktsjaur Country House är inte bara ett ställe att bo på; det är en plats att skapa minnen och ansluta till det förflutna. Följ med oss för att bevara historien samtidigt som du skapar dina egna tidlösa ögonblick på denna anmärkningsvärda destination.

_SO14209-HDR-Redigera.jpg
_SO14321.jpg
_SO14280-HDR.jpg
_NO19059-Redigera.jpeg

Hållbarhet

  • Vi har tre strategier för vårt miljöarbete: 1) minska resursförbrukningen, 2) återvinna så mycket som möjligt och 3) välja miljövänliga alternativ.

  • Elen produceras i norra Sverige och genereras till nästan 100 procent av vattenkraft och vindkraft. Vi gör aktiva val av elleverantörer för att använda oss av miljövänlig el. 

  • Vi använder solenergi och vårt solkraftverk producerar 8 300 kWh wp vilket är ungefär 1/3 av den totala elförbrukningen per år.

  • Vi prioriterar närproducerade råvaror från det norrländska lantbruket och naturen (ingen antibiotika och låg användning av gödsel).

Videung Auktsjaur Country House logga

Videung är en sängproducent som är besatt av sömn. Deras enda fokus är att skapa världens mest bekväma och hållbara säng. Videung använder endast naturliga och hållbara material och en cirkulär produktdesign som tillåter återvinning.

Mirakel händer när vi sover. Nyckeln till ett bättre liv är att låta kropp och själ arbeta tillsammans i harmoni. Allt du behöver göra är att sova.

_NO18915.jpeg

Sängarna

Fördjupa dig i Auktsjaur Country Houses förtrollande historia genom att boka din vistelse idag. Oavsett om du är en historieentusiast, en naturälskare eller bara letar efter en unik flykt, lovar vårt hus på landet en oförglömlig resa genom tiden.

Boka din vistelse!

bottom of page